Diş Beyazlatma Tedavisi
Bembeyaz ve güzel bir gülüşe sahip olmak herkesin isteğidir. Güzel bir gülüş için gerekli olan en önemli detay beyaz dişlerdir. Ancak çok az insan parlak beyaz dişlere sahiptir. Ayrıca çeşitli nedenlerle dişlerde oluşan renklenmeler istenilen gülüşe sahip olmanın önünde büyük bir engel teşkil etmektedir. Dişler düzenli olarak fırçalansa da dişlerin kendi yapılarıyla ilgili olan renklenmeler önlenemez.
Diş renginin istenilen beyazlıkta olmaması kişinin günlük yaşantısını olumsuz yönde etkilemektedir. İnsanlar doyasıya gülememekte, fotoğraf çekilirken veya konuşurken ağızlarını gizlemek zorunda kalmaktadır. Dişlerin görünümü, dişlerdeki şekil ve renk bozuklukları çoğu kişide özgüven kaybına neden olmakta, hatta psikolojik sorunlara bile yol açabilmektedir.
Dişlerde meydana gelen renklenmeler diş beyazlatma (bleaching) işlemi ile giderilebilir ve daha beyaz dişlere sahip olabilirsiniz. Beyazlatılan dişler ile daha estetik gülüşler elde edebilirsiniz.
Diş hekimi tarafından uygulanan diş beyazlatma prosedürü en çok tercih edilen estetik diş tedavisi çözümlerindendir. Beyazlatma uygulamasının dişlere herhangi bir zararı yoktur. Hızlı, güvenilir ve etkili bir yöntemdir. Diğer restoratif metodlara (lamina diş) göre daha ekonomik, kolay ve zahmetsizdir. Beyazlatma işlemi ile dişlerin yüzeylerine uygulanan preparatlar, dişlerin koyulaşmasına neden olan etkenleri dişlerin yapısından uzaklaştırır.
Dişler Neden Beyazlığını Kaybeder ?
Diş lekelenmelerininin birçok nedeni olabilir. Günlük yaşamda sıklıkla tüketilen çay ve kahve gibi renklendirici madde içeren içecekler ve sigara kullanımı en önemli etkenler arasında gösterilebilir. Dişin en dış kısmında yer alan mine tabakasında minik gözenekler yer almaktadır. Yiyip içtiğiniz her türlü gıda bu gözeneklerde içeri girer burada leke bırakır. Zamanla bu lekeler dolayısıyla dişlerin doğal rengi koyulaşır.
Bunun yanında çocukluk döneminde dişlerin oluşumları esnasında meydana gelen yapısal bozukluklar, bebeklik döneminde veya anne karnındayken maruz kalınan bazı antibiyotikler ve sulardaki flor miktarı da dişlerde renklenmeye yol açabilir. Diğer yandan kanal tedavisi görmüş bazı dişler zaman içinde doğal rengini kaybederek daha koyu bir renk alabilmektedir.
Yaşlanma da dişleri sarartan etkenlerden birisidir. Yaş ilerledikçe dişler çatlar ve yüzeyi daha pürüzlü hale gelir. Bu da dişlerin daha fazla leke tutar hale gelmesine ve sararmasına neden olur. Yeterli ağız bakımının yapılmaması da aynı şekilde dişlerin lekelenmesine yol açan bir etkendir.